Om oss

Välkommen till en familjeägd begravningsbyrå i tredje generation

Att mista en nära anhörig är en mycket personlig och omskakande erfarenhet. Vi ser det som vår första uppgift att i ett samtal tillsammans reda ut de praktiska problem som kan kännas nog så betungande i en sådan situation. Att lyssna på dina önskemål, att tala om för dig vad du behöver göra och vad vi kan hjälpa dig med. I stort sett kan det innefatta samtliga göromål som rör begravning och bouppteckning, om du så önskar. Ni kan också känna en extra trygghet i att vi är en, av Sveriges Begravningsbyråers Förbund,  Auktoriserad Begravningsbyrå.

Läs mer om vad det innebär här.  

 

 

PERSONAL

Catharina Lindell

Kontorschef och tredje generationens begravningsentreprenör. Kundmottagning och administration. Ansvarar för kistläggningar, personliga avsked/visning och begravningar. Borgerlig officiant. Grundare till Black Angels, begravningskorteger med motorcykel.

Vem är Catharina?

”Trots att jag är uppvuxen i branschen med först morfar och sedan mamma, var det ingen självklarhet att själv ge mig in i den. Det är ett väldigt speciellt jobb, och under hela barndomen såg jag hur de slet med jourhämtningar i tid och otid. Mitt i julmiddagen eller under semestern som egentligen aldrig fanns. Istället läste jag till Bild och Psykologilärare, vilket jag trivdes mycket med. Men någon gång under de fattiga studieåren, beslöt jag mig för att jobba extra på byrån. Då främst med just jouren, hämtningar och kistläggningar av avlidna. Och jag fastnade direkt! Det var en enorm ära att få lov att vara den sista personen som klär och kammar och pysslar om en annan människa. Att få lov att följa en familj och deras berättelse om den döde, från första mötet, till allt där emellan, och sedan genom begravningen. Så 2010 beslöt jag mig helt enkelt för att lämna min lärarutbildning, och istället ge mig in i familjeföretaget. Har inte ångrat en dag sedan dess. ”


Sanna Sonander

Kundmottagning och administration. Representant vid begravning och gravsättning. Jourtransporter och hämtningar av avlidna i hemmet.

Vem är Sanna?

”Första gången jag kom i kontakt med begravningsyrket var under min konfirmation, sommaren 2011. Efter ett studiebesök på en begravningsbyrå var mina tidigare yrkesdrömmar som bortblåsta. Detta måste jag få göra! Sedan tidigare visste jag att jag drivs av kontakt med människor, att kunna hjälpa och att kunna göra skillnad, och från att ha trott att psykolog var mitt framtidsyrke,  så kände jag att begravningsyrket nu låg snäppet närmre. Här fick jag dessutom varierande arbetsuppgifter, samt den praktiska delen i form utav hämtningar och såklart begravningarna i sig. Då jag lätt blir rastlös av att sitta stilla, var detta mitt i prick.  Känslan av att få ta över ansvaret i en av de tyngsta stunderna i livet, att få möjligheten att vända det till något vackert, fridfullt och minnesvärt, om än fortfarande tungt, är otroligt. I mina ögon är detta, utan tvekan, att göra skillnad.”


Lena Lindell

Ägare sedan 1996. Ekonomiansvarig.

Vem är Lena?

”När Far Börje blev diagnoserad med Cancer knappt 60 år gammal, vände det upp och ner på tillvaron för mig och mina tre syskon. Vi hade alla ordnade liv med familj och jobb, och frågan om vad som skulle hända med hans livsverk, begravningsbyrån, hängde löst i luften. I takt med att sjukdomen eskalerade, blev det så tillslut jag själv som klev in och försökte sätta mig in i yrket. Med bakgrund som kanslist inom barnomsorgen, samt arbete med äldrevården, hade jag vana av både administration och mötet med människor. Jag minns hur han från sin sjuksäng, lärde upp mig. Hur jag ringde i tid och otid – Far, hur gör jag nu? Och han svarade gladeligen och gav mig grunderna för att så småningom kunna stå på egna ben. När han sedan gick bort 1996, tog jag så över och drev byrån i ytterligare 20 år. Och jag älskade verkligen mitt jobb. Idag är jag pensionär och sköter ekonomin. Och det är med glädje jag ser att byrån nu lever vidare inom familjen och drivs med nya, friska krafter. Lite nytänkande i en annars väldigt konservativ och traditionell bransch.”


 Byråns grundare 1981.

Börje Andersson 1934-1996.

Ditt minne lever.