Minnesstund

Ibland önskar man som anhörig bjuda in till en minnesstund över den avlidne. Här samlas gästerna och umgås i lugn och ro efter begravningen för att prata minnen. Ibland framföres tal eller dikter av de som känner att de vill och orkar. Ofta följer prästen med och stöttar familjen även här. Under minnesstunder kan man bjuda på lättare förtäring i form av till exempel snittar, smörgåsar eller landgång, med efterföljande kaffe och tårta. Minnesstunden sker vanligtvis i anknytning till kyrkan/kapellet där begravningen ägt rum. Det finns dock inga hinder att anordna minnesstunden i hemmet eller på en närliggande restaurang. En del församlingshem (t.ex. Birgittasalen/Kävlinge pastorat) har fortfarande sin egen husmor vilken ombesörjer all mat och servering. I andra fall behövs inhyrd catering (t.ex. i Furulund, Löddeköpinge och V.Karabys pastorat).

I Kävlinge finner vi MatMakarna, vilka erbjuder full catering med mat, dryck, dukning, servering och städning vid minnesstund i lokal, samt mat för avhämtning för de som väljer att anordna minnesstunden i hemmet. Den traditionella menyn i form av snittar och smörgåstårta med mera, presenteras här i en uppdaterad version.

MatMakarnas meny finner Ni här.

Begravningsbyrån ombesörjer om så önskas, alla bokningar samt gästers anmälan till minnesstund. Välkommen att kontakta oss för mer information och exempel på hur man kan utforma en personlig minnesstund.