Black Angels begravningskorteger

Rullande eskort till sista vilan – Om att aldrig vara ensam

2022 släpptes en dokumentär på SVT om Black Angels, för vilken Catharina senare skulle få mottaga det oerhört hedersfulla Årets Branschpris 2023, utav Sveriges Begravningsbyråers Förbund.

2015 startade Catharina en volontärgrupp bestående av kvinnliga Mc-förare i Skåne. Änglar som vid begravningar ger utav sig själv, sin tid och sina skinande motorcyklar. 

Oavsett om den avlidne själv hade ett stort intresse för motorcyklar och motorer, eller bara var en färgstark och lite originell karaktär, blir en kortege utav motorcyklar ett unikt och personligt tillägg till begravningsceremonin. 

Grundtanken är att den avlidne aldrig ska vara ensam. Inte heller efter begravningen då familj och vänner oftast har lämnat kyrkan/kapellet, och kvar återstår transporten till krematoriet/alternativt gravplatsen.

Istället blir det här den avlidne som lämnar sina anhöriga då kistan bärs ut till begravningsbilen som en del utav ceremonin. Därefter tar Mc-kortegen vid och följer bilen och på så sätt den döde, hans sista resa på jordelivet.

Tjänsten är kostnadsfri för dödsboet och är för motorcyklisterna ett stort hedersuppdrag.
Kontakta oss för mer information eller titta in på Black Angels Begravningskortegers Facebooksida.

Artikel i Sydsvenskan Juni, 2015
Reportage Aftonbladet juli, 2016